2. 8. 2011.

Zamena vodovodnih cevi

- Na redu Partizanska ulica
- Mesna zajednica Glogonj učešćem na konkursu AP Vojvodine obezbedila sredstva za zamenu vodovodnih cevi u još jednoj ulici.

Vodovodna mreža je izgrađena davne 1972 godine od azbesnih cevi, te je Savet Mesne zajednice Glogonj doneo odluku da krene u njenu potpunu rekonstrukciju.

Zamenom skoro 20 kilometara vodovodnih cevi, obezbedila bi se voda za piće boljeg kvaliteta i redovno snabdevanje oko 1100 domaćinstava našeg mesta.
U tom cilju pripremljena je sva neophodna projektno-tehnička dokumentacija kao i odobrenje za gradnju.
Ukupna predračunska vrednost radova iznosi 42,000.000,00 dinara (bez PDV-a).U ovu investiciju Mesna zajednica je tokom 2009 godine uložila oko 7 miliona dinara bez PDV-a.
Tim novcem rekonstruisana je vodovodna mreža
u delovima Tamiške i Prvomajske, kao i celoj Beogradskoj i Proleterskoj ulici. Ukupna dužina rekonstruisane mreže je blizu 2,8 kilometra.
Korišćena su sredstva budžeta Grada Pančeva i AP Vojvodine

Ove - 2010 godine je iz budžeta Grada Pančeva uloženo dodatnih 3,4 miliona dinara i rekonstruisana je ulica 29.novembra, što je još 800 metara mreže.
Sredstvima dobijenim na konkursu AP Vojvodine uradiće se još jedna ulica – Partizanska, kao i deo Prvomajske od vodovodne kućice do „Sremka“ odnosno još 600 metara mreže - radovi počinju 6.10.2010.