2. 8. 2011.

Izgradnja Doma kulture

Investicije u kulturu

IZGRADNJA DOMA PRIVEDENA KRAJU

- U dosadašnje radove na novom zdanju investirano preko 18 miliona dinara - Za završetak kompletnog projekta neophodno još sedam miliona

Novo zdanje glogonjskog Doma kulture je bar što se tiče grubih građevinskih radova završeno. Preostali radovi odnose se uglavnom na opremanje unutrašnjih prostorija. Konkretno, preostalo je da se postave podovi i obavi krečenje, ali i kompletno uređenje dvorišnog prostora.

Po rečima Slavka Jovanovskog, direktora Doma kulture „Mladost" vrednost do sada izvedenih radova na novom objektu površine 400 metara kvadratnih, je 18 miliona389 hiljada dinara. Za završetak celog projekta potrebno je da se u gradskom budžetu za 2010. godinu obezbedi još sedam miliona 300 hiljada dinara kako bi radovi kompletno bili završeni i objekat u potpunosti služio svojoj nameni.

- Nadam se da će naš zahtev uroditi plodom i da će preostala sredstva iz gradskog budžeta biti blagovremeno obezbeđena i odobrena, kaže za Glogonjske novosti direktor Doma kulture Slavko Jovanovski.

VEČE DOKUMENTARNOG FILMA

Sredinom novembra u Domu kulture priređeno je veče dokumentarnog filma na kome se sa četiri izuzetno vredna filmska ostvarenja predstavio njihov autor Radovan Đerić, snimatelj na Televiziji Pančevo. Glogonjska publika imala je priliku da vidi filmove koji su dobili nagrade na festivalima autorskog dokumentarnog filma „Prosto ko' pasulj", „Kovačka vodica", „Trinaest konja u jednoj ruci" i „Rio po srpski".

Biblioteka

ŠEZDESET NOVIH NASLOVA

Pokrajinski Sekretarijat za kulturu nedavno je odobrio 10.000 dinara za kupovinu knjiga glogonjskoj biblioteci pri Domu kulture. Isti iznos odobrila je i uprava Doma kulture „Mladost" tako da će knjižni fond biti obogaćen sa više od 60 naslova knjiga. Kako saznajemo, kupiće se najnovija dela svetskih i domaćih pisaca, za koje vlada veliko interesovanje čitalaca.

Sredinom decembra održana tribina

PROTIV NASILJA U SPORTU

Glogonjski Dom kulture svojom aktivnošću uključio se u široku društvenu akciju borbe protiv droge, kriminala i nasilja u sportu. O tome je sredinom decembra organizovana tribina na kojoj je govorio Dragoljub Duci Simonović, naš proslavljeni košarkaški reprezentativac. Na veoma posećenoj tribini Duci Simonović odgovarao je na brojna pitanja slušalaca.

Ukratko

KONCERT DAVIDA MAKSIMOVIĆA

Učenik Osnovne muzičke škole „Jovan Bandur" i učenik sedmog razreda OŠ „4.oktobar", David Maksimović predstavio se glogonjskoj publici na koncertu izvodeći više numera na harmonici. Svoje umeće predstavili su i njegovi drugovi iz pančevačke Muzičke škole.

POKRAJINSKA SMOTRA FOLKLORA

Na Pokrajinskoj smotri folklora koja je u oktobru održana u Vrbasu učestvovali su i najmlađi članovi folklorne sekcije Doma kulture „Mladost". Glogonjska najmlađa folklorna grupa učešće na pokrajinskoj smotri obezbedila je na Regionalnoj smotri narodnog izvornog stvaralaštva održanoj u Pančevu.

EKOLOŠKE AKCIJE

O značaju očuvanja životne sredine i akcijama i funkciji podizanja ekološke svesti građana, posebno dece školskog uzrasta, bilo je reči na tribini Doma kulture.

Na tribini su govorili članovi Udruženja „EKO 013" iz Pančeva koji su potom publici predstavili eko kese koje bi u najskorije vreme trebalo da zamene kese od plastičnih materijala inače, velike zagađivače prirode.